četrtek, 26. januar 2012

POMAGALI SMO - DIO


Obiskali smo Dio, eno izmed Loninih mladičk. Našli smo ji ljubeč in varen dom, skrbnika jo obožujeta, ona pa njiju. Rada se sprehaja po travnikih in gozdovih Sorškega polja, po izdatnem sprehodu pa se utrujena vrže na kavč in odsanja svoje pasje sanje. Zrastla je v pravo lepotico s svileno dlako in žametnimi očmi. Pred kratkim je bila tudi sterilizirana - hvala skrbnici za odgovorno ravnanje. Z veseljem bomo spet prišli na obisk, kajti v tem domu je zelo prijetno.

POMAGALI SMO - LIRA


Javlja se nam Lira, bull-mix, ki je prišla k nam skupaj s sinčkom Astrom v času, ko so ljudje najbolj paničarili zaradi dogodkov v aferi Baričevič. Pa se je vseeno hitro našel skrbnik, ki ji je brez strahu in predsodkov ponudil svoj dom, v katerem se je razvila v prekrasno psico, ki je osvojila srca cele družine in jo ljudje z občudovanjem gledajo in z veseljem počohljajo za ušesi.

ponedeljek, 23. januar 2012

ZGODBA O TORNI; POMAGALI SMO - TORNI


Posvojitelji sporočajo:
"Torni je že tretji teden v našem domu in vsak dan se počuti bolj sproščeno, postaja prava Primorka.V dnevni sobi ima svoj počivalni in spalni kotiček, vendar če se le da se raje odpočije na Tobyjevem prostoru. Seveda ji Toby prijazno odstopi svoj prostor in počaka, da se naveliča. Pri hrani je strežba zapletena, ker je Torni na dieti in ji Tobyjeva običajna hrana s priboljški gotovo bolj diši, ne sme je pa jesti. Toby seveda iz neznanih razlogov naenkrat obožuje Tornino dietno hrano. Očitno si na tak način izkazujeta pozornost.
Torni in Toby se mirno skupaj sprehajata in srečujeta druge pse in ljudi. V vsem tem času so bila vsi stiki Torni z drugimi psi in z vsemi našimi družinskimi člani, prijatelji, znanci ali tujci doma ali izven doma prijazni in umirjeni. Sploh je še nismo slišali lajati ali renčati, le zvoke ugodja smo že slišali. Opažamo, da se prebuja tudi njena igrivost. Je zelo ubogljiva kot da bi opravila že vse pasje šole. Torni je res prava zvezda. Tudi kot planinka se je izkazala, bila je že na Sabotinu, Škabrijelu in Danjelu. Kaže pa tudi aplinistične sposobnosti saj z lahkoto prepleza našo vrtno ograjo in si privošči manjši sprehod, ko smo v službi in se po isti poti vrne preden prispemo domov, tako da sploh nismo opazili. Na njeno smolo so nas sosedje o njenem skrivnem potepanju obvestili in smo sedaj ograjo okrepili, jutri bomo videli ali smo bili uspešni, kajti nikakor nismo uspeli ugotoviti kje ograjo prepleza.
Ko se ne sprehaja, je najraje z nami v stanovanju in nas opazuje. Zelo rada se češe in boža, je res prava crtljivka. Res je prekrasna psička in radi jo imamo. Pa naj še kdo reče, da je nemogoče posvojiti starega psa. Toby ima že 14 let, Torni 8 let in sta dokaz, da je to mogoče. V njenem imenu vam pošiljam pozdrave in zahvalo za vso dobroto, ki ste ji jo izkazali, brez vas bi bilo vse drugače."

torek, 3. januar 2012

POMAGALI SMO - RONI


Roni se nam ponovno javlja iz novega doma.