ponedeljek, 17. december 2012

DRAGI NAŠI POSVOJITELJI

Zopet je leto naokoli in prišel je čas, ko se zberemo ter ob čaju in potici ocenimo, kaj vse smo naredili v preteklem letu. Ob tem se spomnimo tudi vseh naših bivših kosmatih varovancev. Nekateri izmed vas nas redno obveščate o zgodah in nezgodah vaših pasjih in mačjih sopotnikov, nekateri pa žal malo manj. Vsakega obvestila, pozdrava ali fotografije smo vedno zelo veseli, saj želimo spremljati prav vsako kosmato ritko, ki je iz našega naročja odšla v vaše domove. Ko vidimo, da vam gre supaj dobro, naše delo dobi dodatni smisel in še večji zagon.
Letos smo v našem društvu začeli nameščati muce - da, Lajka širi svoje dejavnosti. V preteklosti smo oskrbeli tudi nutrijo, srake, vrane, ježka, mlademu lisjačku omogočili vrnitev v naravno okolje in še veliko drugih zgodb s srečnim koncem vam lahko povemo.

Vse te aktivnosti pa poleg ostalega zahtevajo tudi znatna finančna sredstva.

Ker se v celoti financiramo iz prodaje naših unikatnih izdelko v iz Lajkine ustvarjalnice(http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150329369817513.339292.171399927512&type=3)
in donacij ljudi, ki menijo, da delamo dobro in naše delo podpirajo, smo tudi letos pripravili Lajkin koledar, ki ima za nas še posebno čustveno vrednost, saj so na fotografijah naši varovanci. Čisto vsi niso prišli iz našega naročja, večina njih pa.
Z nakupom prikupnega in uporabnega koledarja 2013 (
http://lajka-blog.blogspot.com/2012/10/lajkin-koledar-2013.html) nam boste pomagali pri oskrbi živali, katerim usoda do sedaj ni bila naklonjena in še vedno čakajo pred vrati, da dobijo svojo drugo priložnost.
Cena koledarja je 10 Eur + 0,83 Eur.
Naročila sprejemamo na naš elektronski naslov lajkadrustvo@gmail.com .

Zelo bomo veseli vašega odziva, fotografij in poročila o vseh vragolijah, ki jih zganjajo vaši kosmati prijatelji. Pišite nam, oglejte si naš FB, spletno stran in se boste prepričali, da smo uspešno na poti.

Vse vas lepo pozdravljamo, 
Društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka

POMAGALI SMO - METKA


Po dveh letih in pol so se ponovno oglasili posvojitelji Metke, ki sporočajo:
"Je zelo vodljiva in pridna, vendar se globoko v njej še vedno skriva mali hudiček in rada kaj ušpiči. V hišo je prinesla tudi zelo veliko smeha z njeno nerodnostjo in brezglavim norenjem v hiši in zunaj nje. Še vedno zelo rada nagaja svojim mačjim sestricam, zdaj pa je prišel tudi njen najljubši čas v letu, seveda zaradi snega. Poleti se je tudi dobro na plavala v morju in rekah, kjer je zelo delavno nanašala kamenje iz vode. Njena narava je tudi zelo zaščitniška do družinskih članov, kar pa ji dela malo problemov z pridobivanjem novih pasjih prijateljev. Ko pa vidi da noben od oseb, ki jih ima rada ni ogrožen hitro pade v igro in sklene prijateljstvo. Je res eno posebno bitjece z posebnim, prikupnim karakterjem. Sicer malo preveč razvajeno in vedno v središču pozornosti, ampak tako jo imamo radi.
Hvala tudi za vašo skrb in lep pozdrav, družina Mihelčič"