nedelja, 20. marec 2011

KUŽKA IŠČETA NOV DOM


Kužka smo 18. marca našli na sprehodu, ko sta negibno ležala v grmičevju v cesti. Pomislili smo že na najhujše, vendar se je izkazalo, da sta še živa, čeprav že čisto na koncu z močmi. Oba sta mladička, najverjetneje sta bratec in sestrica. Kužek je bel s črnimi lisami, psička pa je črna. Bila sta veterinarsko pregledana, razbolhana in razglistena. Po oceni veterinarke sta stara okoli 3-4 mesece. Veterinarka je ocenila, da bosta srednje velikosti, ko odrasteta. Kužek bo morda malo večji od psičke. Po dobri oskrbi sta si oba že precej opomogla, sta igriva in živahna, kot vsi zdravi mladički.

Trenutno sta v začasnem varstvu, vendar iščeta nov dom. Oba sta zelo prijazna in močno navezana na ljudi. Primerna sta za bivanje v stanovanju ali hiši. Ne oddajata se kot psa za na verigo. Želimo si, da bi oba našla dober, topel in ljubeč dom, kjer ju bodo sprejeli kot družinska člana in zanju lepo skrbeli nadaljnjih 10-15 let, kolikor zanaša življenjska doba psov. 

Kličite samo resni in odgovorni lastniki, ki bi enega izmed njiju (ali celo oba skupaj) sprejeli kot družinskega člana, ga imeli radi in zanj lepo skrbeli, ga redno cepili, mu po potrebi zagotovili veterinarsko pomoč, ga redno vodili na sprehode in zagotovili, da se nikoli več ne bi znašel v takem položaju, kot se je v rani mladosti, ko je skoraj od lakote in izčrpanosti poginil v grmovju ob cesti.

 Kontakt:
031 381 356.